Legear wint proces tegen krant die schreef dat hij trainer betaalde

  Legear kwam in september 2015 in een kleine storm terecht.

  Jonathan Legear heeft het proces gewonnen dat hij aanspande tegen de Franstalige krant Sudpresse. De krant schreef in september vorig jaar dat Legear trainer José Riga betaalde om te mogen spelen bij Standaard.

  De bal ging aan het rollen na een radiointerview van Standard-voorzitter Bruno Venanzi. Daarin vertelde Venanzi dat hij wist dat een speler van Standard zijn trainer had betaald om te mogen spelen.

  Sudpresse schreef dat de betrokken speler Jonathan Legear was. Legear pikte die beschuldiging niet, trok naar de rechtbank en kreeg deze maand gelijk. Op Twitter toonde hij daarover vandaag zijn blijdschap.

  "Ik heb mijn proces gewonnen tegen de krant die mij belasterd heeft. Ze zijn veroordeeld tot het betalen van een schadevergoeding en het publiekelijk bekend te maken."

  Onderaan zijn website heeft de krant een bericht gepubliceerd met de uitspraak van de rechtbank van eerste aanleg van Luik. "De berichten, zonder verificatie van de juistheid, die de eer en goede naam bezoedelen, worden niet gerechtvaardigd door de behoefte aan informatie", staat onder meer in de rechtzetting.  De volledige rechtzetting werd door Legear op Twitter gesmeten.