• home
 • video
 • pas verschenen

  L'Equipe: "Batshuayi naar Chelsea voor 40 miljoen"

  Batshuayi werd de voorbije weken al aan verschillende clubs gelinkt.

  De Franse sportkrant L'Equipe weet het zeker: Rode Duivel Michy Batshuayi zet vandaag zijn handtekening onder een contract van vijf jaar bij Chelsea. De Engelse topclub zou 40 miljoen euro neertellen voor de Belgische aanvaller.

  Naast Courtois en Eden Hazard zou volgend seizoen dus nog een derde Belg het shirt van Chelsea aantrekken. De transfer van Batshuayi is voorpaginanieuws in L'Equipe, dat blijkbaar goed op de hoogte is van hoe de onderhandelingen gisteren verlopen zijn.

  Er werd de voorbije weken druk gespeculeerd over de toekomst van de Belg. Hij maakte het voorbije seizoen indruk in Frankrijk met 23 doelpunten en ook op dit EK was hij al trefzeker. Juventus, Tottenham en West Ham toonden interesse, maar dinsdagavond zou Olympique Marseille een overeenkomst gesloten hebben met Crystal Palace. De Rode Duivel zou voor 38 miljoen euro overgenomen worden, maar gisterenochtend weigerde Batshuayi zelf dat aanbod.

  Daarop zou Chelsea, op verzoek van de nieuwe coach Antonio Conte, zich gemeld hebben. De club van de Italiaan wou 40 miljoen euro op tafel leggen. West Ham en Tottenham probeerden de Rode Duivel nog op andere ideeën te brengen, maar rond half tien was volgens L'Equipe alles in kannen en kruiken.

  Vandaag zou de medische staf van Chelsea, met toestemming van Marc Wilmots, naar Bordeaux reizen om de Belg te keuren. Als de transfer vandaag daadwerkelijk bekendgemaakt wordt, treedt Batshuayi in de voetsporen van Didier Drogba, die elf jaar geleden ook van Marseille naar Chelsea verhuisde. Met 40 miljoen euro zou de transfer van Batshuayi ook de meest lucratieve zijn in de geschiedenis van de Franse club.