• home
 • video
 • pas verschenen

  Giant zakt in het wit af naar de Tour: "Nieuwe start van het team"

  Zoek niet naar Tom Dumoulin in een zwarte uitrusting.

  Zoek in de Ronde van Frankrijk (2-24 juli) niet naar de zwarte trui van Giant-Alpecin. De Duits-Nederlandse WorldTour-formatie trekt naar de Tour met een nieuwe witte uitrusting. "Die symboliseert de nieuwe start van het team na het zware ongeluk in het voorseizoen."

  Giant stelde zijn nieuwe uitrusting voor met een kort filmpje. Voor teammanager Iwan Spekenbrink is de witte tenue een nieuwe start na het zware ongeluk in het voorseizoen waardoor kopman John Degenkolb het hele klassieke voorjaar miste.

  "Zoals iedereen weet, hebben we een dramatisch voorseizoen achter de rug. We zijn altijd kalm gebleven, hebben vastgehouden aan onze manier van werken en hebben de focus op de langetermijnvisie behouden", aldus Spekenbrink.

  "Zes maanden later zijn we op volle kracht in de Tour de France. Nu alle betrokken renners zijn teruggekeerd in competitie, voelt het aan als een nieuw begin. De witte uitrusting symboliseert dan ook de de nieuwe start van het team."

  Giant trekt met een sterke selectie naar de start van de Tour aan de voet van de Mont Saint-Michel. Tom Dumoulin (foto) legt er de laatste hand aan zijn vorm voor de Olympische Spelen van Rio, John Degenkolb moet zijn mannetje staan in de sprints en Warren Barguil doet een gooi naar een goed klassement.

  Filmpje van de uitrusting:

  Niet de eerste ploeg die wijzigt van kleuren

  Giant is niet de eerste ploeg die in het midden van het seizoen een nieuwe uitrusting voorstelt. Ook LottoNL-Jumbo en Tinkoff moesten vorig seizoen op zoek naar een nieuwe tenue om niet in het vaarwater van de gele trui van Tour-organisator ASO te komen. Ook Once-Eroski en Saunier-Duval wijzigden om dezelfde redenen hun kleuren in het verleden.  

  Teams mogen van de Internationale Wielerunie UCI per seizoen één keer een wijziging aan de uitrusting doorvoeren.