• home
 • video
 • pas verschenen

  Djokovic wil Daviscup aantrekkelijker maken: "Beetje zoals EK voetbal"

  Djokovic plaatste zich vandaag voor de derde ronde op Wimbledon.

  Novak Djokovic heeft zich na zijn gewonnen wedstrijd in de tweede ronde van Wimbledon kritisch uitgelaten over de Daviscup. De nummer één van de wereld wil dat het tennistoernooi zich spiegelt aan het EK voetbal. "Een ander systeem kan aantrekkelijker zijn."

  Djokovic, die met Servië de Daviscup won in 2010, vindt dat het tijd is voor veranderingen aan de Daviscup-formule. "Ik denk dat die zich het beste laat inspireren door een WK of een EK voetbal."

  "Het zou georganiseerd moeten worden gedurende twee weken en dat elk jaar of om de twee jaar. Je kan zo vier groepen van verschillende landen creëren."

  "De vier winnaars daarvan kwalificeren zich voor een eindronde met vier. Zo'n systeem is volgens mij veel aantrekkelijker voor spelers, maar ook voor de toeschouwers, media en sponsors." 

  De Daviscup-organisatie houdt zich momenteel bezig met een nieuwe formule. Zo wil het vanaf 2018 de finale op een neutraal terrein laten doorgaan. Vorig seizoen verloor België de finale van de Daviscup tegen Groot-Brittannië.