Ga naar de inhoud

Deze vijf turnsters zullen België vertegenwoordigen in Rio

 wo 29 juni 2016 13:01
De Belgische gymfederatie heeft de vijf meisjes bekendgemaakt die deel zullen uitmaken van het turnteam in Rio. Het gaat om Gaelle Mys, Nina Derwael, Senna Deriks, Laura Waem en Axelle Klinkaert. Opvallend: Julie Croket is er niet bij.

In april plaatste het Belgische meisjesturnteam zich voor het eerst sinds 1948 nog eens voor de Olympische Spelen. Coach Yves Kieffer heeft nu de vijf meisjes gekozen die in Rio mogen strijden voor een plaats in de finale.

Axelle Klinckaert, Gaelle Mys, Laura Waem, Nina Derwael en Senna Deriks zijn de gelukkigen. Er zijn ook drie reserven aangeduid: Rune Hermans, Cindy Vandenhole en Julie Meyers.

Een opvallende afwezige in de selectie is Julie Croket. Zij maakte nochtans wel deel uit van het team dat de kwalificatie voor Rio afdwong. Croket mocht vier jaar geleden naar de Spelen, maar blesseerde zich toen in de aanloop naar Londen, waarop Mys haar plaats mocht innemen.

Croket knokte zich weer naar de top, maar zag ook hoe het jonge talent haar het vuur aan de schenen legde. Die krijgen nu - tot haar grote ontgoocheling - de voorkeur.

De ploegvoorstelling:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.