• home
 • video
 • pas verschenen

  De wegen van Alison Van Uytvanck en coach Devries scheiden na US Open

  Ann Devries wordt sportief directeur van het topsportcentrum.

  Dubbele pech voor Alison Van Uytvanck: na de uitschakeling op Wimbledon raakte vandaag bekend dat de wegen met coach Ann Devries weldra zullen scheiden. De samenwerking tussen Van Uytvanck en Devries stopt in september na de US Open.

  Van Uytvanck (WTA-127) en Devries werken al vier jaar samen, maar daar komt nu dus een einde aan. Devries wordt sportief directeur van het topsportcentrum in Wilrijk en kan onmogelijk nog een of twee speelsters intensief begeleiden.

  De wegen van de twee scheiden wel niet definitief. Devries blijft kapitein van het Fed Cup-team, waar ook Van Uytvanck deel van uitmaakt. "Als Alison mijn raad nodig heeft, weet ze me wel te vinden. Ik zal haar altijd bijstaan."

  De samenwerking tussen Devries en Van Uytvanck kende vorig jaar het hoogtepunt. Toen haalde het duo op Roland Garros samen de kwartfinales.