• home
 • video
 • pas verschenen

  Belgen zoeken nog snel een slaapplaats in Rijsel: "Adopteer een Belg"

  In Rijsel worden duizenden Belgische fans verwacht.

  Vrijdag spelen de Rode Duivels een halve thuismatch in Rijsel, net over de Belgische grens. Omdat alle hotels volzet zijn, zoeken veel landgenoten met de hashtag #AdopteUnBelge nog snel een slaapplaats bij mensen thuis.

  Rijsel ligt op een boogscheut van de Belgische steden Kortrijk, Moeskroen en Doornik. Voor heel wat landgenoten is de kwartfinale tegen Wales dus de ideale gelegenheid om de Rode Duivels ter plaatse aan te moedigen.

  In het stadion is er plaats voor zo'n 50.000 voetballiefhebbers, maar er worden ook horden fans zonder ticket verwacht. Zij kunnen tijdens de wedstrijd terecht in de fanzone en de vele cafés in de stad. Maar de zoektocht naar een slaapplaats is niet zo eenvoudig. Alle hotels in de omgeving zijn immers volzet.

  Daarom is er op Twitter een oproep gelanceerd. Met de hashtag #AdopteUnBelge gaan landgenoten online op zoek naar inwoners van Rijsel die hen voor één nacht onderdak willen bieden.

  Op Twitter:

  Opgelet voor files aan de grens!

  Het Vlaams Verkeerscentrum waarschuwt overigens voor ernstige verkeershinder op de E17 aan de grensovergang met Frankrijk. De grenscontroles sinds de aanslagen in Parijs leiden er dagelijks nog altijd tot wachttijden, en als daar vrijdag duizenden Belgen bijkomen die naar België-Wales gaan kijken, zou dat tot nog meer oponthoud kunnen leiden.

  Wie denkt de hinder op de E17 te kunnen omzeilen door via de E429 en E42 naar Rijsel te rijden, komt wellicht bedrogen uit. Want ook aan die grensovergang in Wallonië moet rekening gehouden worden met controles. Bovendien vinden daar momenteel wegwerkzaamheden plaats tussen Marquain en de grens. Daardoor is er in beide richtingen slechts één rijstrook beschikbaar.