• home
 • video
 • pas verschenen

  Basketbalclub Pepinster trekt zich terug uit eerste klasse door geldproblemen

  De licentieproblemen van Pepinster zijn niet nieuw.

  Basketbalclub Pepinster trekt zich minstens een seizoen terug uit de eerste klasse van het basketbal. De club kon onvoldoende geld verzamelen om zijn budget op orde te krijgen. De beslissing heeft ook gevolgen voor de competitieformule.

  De Licentiecommissie gaf Pepinster enkele maanden geleden in beroep een licentie voor komend seizoen. "Spijtig genoeg hebben we de beloofde sponsorgelden en subsidies voor komend seizoen nog niet ontvangen, waardoor we niet in staat zijn een degelijk budget samen te stellen", schrijft de club in een mededeling.

  "We blijven echter in ons project geloven en zullen er tijdens dit sabbatjaar alles aan doen om sterker terug te keren."

  Door het afhaken van Pepinster nemen volgend seizoen slechts tien clubs deel aan de Scooore League. De competitieformule wordt daarom aangepast. Er wordt teruggegrepen naar het systeem van de dubbele competitie, goed voor een totaal van 36 speeldagen. Dat heeft de Scooore League bevestigd.

  Het seizoen begint op vrijdag 30 september en de play-offs beginnen in de tweede week van mei 2017. De kalender wordt in de komende weken gepubliceerd.