• home
 • video
 • pas verschenen

  Bale: "Goal tegen België was belangrijkste voor Wales"

  De motivatie van Gareth Bale? "De rode draak op mijn shirt."

  Video player inladen ...
  0 / 0
  Een jaar geleden heeft Wales al een keer gewonnen van de Rode Duivels. "Dat was een scharniermoment voor ons team", vertelt sterspeler Gareth Bale, die vorig jaar in Cardiff het enige doelpunt van de wedstrijd maakte.

  Vrijdag staan Wales en België voor de derde keer op korte tijd tegenover mekaar. In de voorrondes moesten de Rode Duivels tevreden zijn met een 1 op 6. In Brussel bleef het 0-0, in Cardiff werd het 1-0. Gareth Bale strafte een terugspeelbal van Radja Nainggolan genadeloos af.

  "Mijn belangrijkste doelpunt voor Wales", vertelt Bale een jaar later. "Die zege tegen België - de nummer 2 van de wereld - heeft ons veel vertrouwen gegeven. Het was een scharniermoment voor ons team. We hebben een hoger niveau bereikt."

  Bale weet dus hoe Wales de Rode Duivels kunnen aanpakken. "Onze kameraadschap is onze sterkte. Als iemand de bal verliest, zullen we met z'n allen gaan jagen. Iedereen draagt zijn steentje bij."

  Op het WK van 1958 speelde Wales de kwartfinales van het WK in Zweden. Brazilië won met 1-0, dankzij het eerste internationale doelpunt van de 17-jarige Pelé.

  "Die match kennen we allemaal", vertelt Bale. "Nu spelen we de belangrijkste wedstrijd in bijna 60 jaar. Daar kijken we erg naar uit."

  Bale is de ster van Wales, samen met Arsenal-speler Aaron Ramsey. "We hebben meer dan twee goeie spelers", verdedigt hij de rest van het team. "We hebben een goed team. We staan niet zomaar in de kwartfinales."

  "Rode draak"

  Bij Real Madrid rijft Gareth Bale de miljoenen binnen. Hoe motiveert hij zich bij Wales? "De rode draak op mijn shirt is het enige wat ik nodig heb", antwoordt hij kort op een vraag van onze reporter (zie video).

  Het doelpunt van Bale tegen België in de EK-voorronde