• home
 • video
 • pas verschenen

  "Ploeg met bijvoorbeeld enkel maar Gentenaars. Dat is IJsland"

  99,8 procent van de IJslandse bevolking keek naar het duel tegen Engeland.

  IJsland is de sensatie van het EK. Bijna elke eilandbewoner volgt de nationale ploeg op de voet. "We hebben zo hard geschreeuwd dat ons jongste kind tien minuten heeft geweend", zegt zanger en acteur Wannes Cappelle, getrouwd met een IJslandse.

  "We zijn gelegenheidssupporters", geeft Wannes Cappelle toe. "Maar bij een groot toernooi komen we wel buiten. En er zijn niet zo veel supporters, dus elke supporter telt."

  "Ik heb op het puntje van mijn stoel gezeten tegen Engeland, maar ik ben vooral blij dat mijn vrouw de match heeft overleefd. Bij het beslissende doelpunt tegen Oostenrijk hebben we zelfs zo hard geschreeuwd dat onze jongste tien minuten heeft geweend."

  "Het verhaal rond de ploeg is gewoon fantastisch. Je moet het vergelijken met een ploeg met enkel maar Gentenaars geselecteerd voor het EK. Iedereen kent wel iemand die met een speler in de klas heeft gezeten."

  "We hebben misschien geen stervoetballers, maar de teamgeest is heel goed. IJslanders hangen erg hard samen. Dat zie je ook in het klapritueel. IJsland-België in de finale? Ik zou met beide overwinningen tevreden zijn", besluit Cappelle.