• home
 • video
 • pas verschenen

  "Ik krijg er kop noch staart aan wat er met Engeland gebeurd is"

  "Denk maar niet dat de spelers er niet mee inzitten."

  In een column in The Times reageert Vincent Kompany nog eens op de EK-exit van Engeland. "Ik ben in shock. Maar als mensen zeggen dat de spelers van het Engelse team niet goed genoeg zijn, dan hebben ze het verkeerd voor", zegt de Belgische verdediger die voor Manchester City speelt.

  Kompany moest door een blessure een kruis maken over het Europese kampioenschap, maar volgt het EK uiteraard op de voet. "Ik ben in shock", schrijft hij over de uitschakeling van Engeland door IJsland.

  "Als ik het zo van buitenaf bekijk, moet ik zeggen dat ik er kop noch staart aan krijg. Maar wat ik wel weet, is dat als mensen zeggen dat de spelers niet goed genoeg zijn, dat ze het dan verkeerd voor hebben."

  "Mij kun je niet wijsmaken dat een Harry Kane niet goed genoeg is als je hem bezig ziet in de Premier League. Idem voor jongens als Raheem Sterling, Wayne Rooney, Joe Hart, Daniel Sturridge, Jack Wilshere, Chris Smalling en anderen."

  "Engeland had een van de sterkste selecties op dit EK, maar er is maandagavond iets gebeurd, iets psychologisch, waardoor ze verloren van IJsland. Het leek alsof hen plots iets overkomen was."

  "Het was in elk geval een onherkenbaar Engeland. Ze hebben het in zich om een ander soort voetbal te spelen, meer op balbezit en techniek gericht. Maar er moet altijd een evenwicht in je ploeg zitten en dat miste ik tegen IJsland."

  "Ik wil Engeland als Engeland zien spelen, maar het is even belangrijk om spelers niet als zondebokken te zien. Denk maar niet dat spelers als Hart en Rooney hier niet mee inzitten. Ze zitten er even hard mee in als de spelers van België, Wales, Italië, IJsland en andere landen..."