• home
 • video
 • pas verschenen

  Wickmayer: "Net niet is een beetje het verhaal van dit seizoen"

  Geen tweede ronde voor Wickmayer.

  Langer dan een dag heeft Wimbledon niet geduurd voor Yanina Wickmayer. Wickmayer weerde zich tegen het Tsjechische reekshoofd Karolina Pliskova, maar verloor in drie sets. "Ik ben wel teleurgesteld, maar ik denk dat ik niet te veel vragen moet stellen. Ik heb bewezen dat ik het niveau aankan."

  Na een zwakke eerste set herpakte Wickmayer zich helemaal in de tweede en derde set. Dat hielp om het verlies na de match te relativeren. "Ik heb een goede wedstrijd gespeeld", zei Wickmayer aan Sporza.

  "In de eerste set was ik wel te afwachtend. Dat is geen goede tactiek tegen Pliskova. Daarna heb ik meer risico genomen en meer initiatief genomen."

  "Het niveau lag echt hoog en ik mocht het niet laten zakken. Elke kans om in de baan te stappen nam ze dankbaar aan. Ik heb alles gedaan wat ik moest doen, maar jammer genoeg was dat net niet genoeg."

  "Het is een beetje het verhaal van het seizoen: tegen speelsters uit de top twintig speel ik mee en heb ik kansen om te winnen, maar het kantelt altijd net niet in mijn voordeel. Ik ben wel teleurgesteld, maar ik denk dat ik niet te veel vragen moet stellen. Ik heb bewezen dat ik het niveau aankan."

  "Heb geen twijfels over de Olympische Spelen"

  Simona Halep uitte vandaag twijfels over haar deelname aan de Olympische Spelen omwille van het zikavirus. Wickmayer denkt voorlopig niet aan afzeggen. "Ik heb geen twijfels."

  "Het wordt een zwaar einde van het seizoen, maar dat is voor iedereen zo. Het is een eer om op de Olympische Spelen te staan. Als vrouw is er wel wat angst over het zikavirus, maar ik ga met mijn dokter bekijken hoe ik mij best kan voorbereiden en beschermen. Ook de organisatie daar doet hopelijk zijn werk."