• home
 • video
 • pas verschenen

  Theuns rijdt eerste Tour: "Wil mij smijten tussen de topsprinters"

  Theuns won dit seizoen een rit in de Ronde van België.

  Edward Theuns (25) is door zijn ploeg Trek-Segafredo geselecteerd voor de Tour de France (2-24 juli). Voor Theuns is het zijn eerste grote ronde. "Het is een kinderdroom die uitkomt", laat hij weten aan Het Nieuwsblad.

  Dat Theuns zaterdag aan de voet van de Mont Saint-Michel aan zijn eerste Tour én grote ronde start, lag niet helemaal in de lijn der verwachtingen. "De Vuelta zou normaal mijn eerste grote ronde worden", klinkt het in Het Nieuwsblad.

  "In het begin van het seizoen was er van de Tour de France helemaal geen sprake. Zelfs toen ik een paar weken geleden te horen kreeg dat ik in de preselectie zat, geloofde ik er nog niet in."

  "Hoewel ik zelf meer van mijn voorjaar had verwacht, was de ploeg best tevreden. Bovendien ben ik goed uit Parijs-Nice en de Dauphiné gekomen. Zelfs bergop kon ik daar mijn plan trekken. Dat geeft vertrouwen."

  Met welke ambitie zakt hij af naar Frankrijk? "Als het kan, zou ik me wel eens willen smijten tussen de topsprinters. Eerst afwachten wat mijn rol wordt."

  "Je weet wat ze zeggen: een renners ben je pas als je de Tour gereden hebt. Dit is dan ook een kinderdroom dit uitkomt. Een avontuur wordt het zeker en schrik heb ik niet."