• home
 • video
 • pas verschenen

  Stuyven voor eerste Tour: "Was nooit een kinderdroom"

  Jasper Stuyven staat voor zijn tour-debuut

  Jasper Stuyven staat voor zijn eerste Tour. De 24-jarige Trek-renner reed al twee keer mee in de Vuelta en wil die ervaring meenemen. "Ik hoop om niet anoniem mee te rijden en heelhuids in Parijs te raken."

  Voor vele jonge renners is debuteren in de Tour een kinderdroom die uitkomt. Niet zo voor Jasper Stuyven. "Nee, het is geen kinderdoom. Ik heb als kind nooit van de Tour of van de Tour-zege gedroomd."

  "Pas sinds ik prof werd en begon te merken hoe groot de Tour is en hoe veel aandacht die krijgt, kriebelde het en kreeg ik het gevoel dat ik die wilde meerijden."

  Stuyven startte wel al 2 keer in de Vuelta en won er ook een rit. "Maar dit wordt nog een andere ervaring dan de Vuelta, niet zozeer door het parcours, maar wel vooral het circus rond de Tour."

  "Ik ben wel blij dat de Tour niet mijn eerste grote ronde is. Ik weet nu toch al wat hoe je een rittenkoers van drie weken aanpakt."

  "Nerveus ben ik niet, wel nieuwsgierig. Ik heb ook totaal geen doel vastgelegd. Ik hoop om niet anoniem mee te rijden en heelhuids in Parijs te raken. In hoever ik uit de anonimiteit raak, zal afhangen van de eerste etappes en hoe ik me daarna voel."