• home
 • video
 • pas verschenen

  Podolski is kritisch over EK met 24 landen: "Domme aanpassingen"

  Podolski kreeg nog niet te veel speelminuten op dit EK.

  De nieuwe EK-formule met 24 deelnemers oogst niet bij iedereen lof. De Duitser Lukas Podolski hekelde de "vreemde groepsfase". "Sommige ploegen moesten in hun uitvalsbasis drie dagen wachten op het verdict", legt Podolski uit.

  Met de uitbreiding naar 24 landen werd de groepsfase op dit EK in een nieuw kleedje gestoken. Er waren 6 poules en de 4 beste derdes kregen een ticket voor de 1/8e finales.

  "De groepsfase was een beetje bizar, want de UEFA heeft domme aanpassingen gedaan aan het reglement. Ik heb het dan niet over de kleine landen die mogen deelnemen, maar wel over de beslissingen", zegt Lukas Podolski, met Duitsland een van de kwartfinalisten op dit EK.

  Podolski is geen voorstander van de formule met beste derdes. "Sommige landen moesten in hun uitvalsbasis drie dagen wachten op het verdict", legt Podolski uit.

  "Zelfs als je de eerste en tweede groepswedstrijd verloren had, dan kon je nog doorstoten naar de volgende ronde. Dat is wat verwarrend, al maakte het voor ons niet zoveel uit." Duitsland won zijn groep.