• home
 • video
 • pas verschenen

  Moet Conte zijn beproefde 3-5-2 omgooien tegen Duitsland?

  Moet Antonio Conte puzzelen tegen Duitsland?

  Antonio Conte wordt dit EK bewierookt om zijn tactische keuzes, maar voor de kwartfinale tegen Duitsland zal de Italiaanse bondscoach mogelijk flink moeten puzzelen op het middenveld. "De anderen zullen een tandje moeten bijzetten", zegt Conte.

  De Italianen maakten dit EK al indruk met het typerende 3-5-2-systeem van Antonio Conte. Maar kan de toekomstige coach van Chelsea zijn geliefkoosde veldbezetting ook hanteren tegen de Duitsers? Dat is een groot vraagteken.

  Daniele De Rossi (foto) is de eerste keuze als middenvelder voor de verdediging, maar de speler van AS Roma werd tegen Spanje al na 54 minuten gewisseld omdat hij last had van zijn heup. Op de koop toe pakte De Rossi's vervanger Thiago Motta een gele kaart, waardoor hij geschorst is voor de volgende wedstrijd.

  "Die schorsing is een grote klap voor ons, ook omdat Daniele De Rossi geblesseerd is. De andere spelers zullen een tandje moeten bijzetten", sprak Conte dinsdag na een korte training.

  Als Conte naast Motta ook De Rossi moet missen, is de relatief onervaren Stefano Sturaro de enige andere optie in diezelfde rol. In de Italiaanse pers wordt ook geopperd dat Conte voor een 3-4-3 zal kiezen, waardoor Napoli-speler Lorenzo Insigne in de ploeg zou komen.

  Conte bewaart echter geen goeie herinneringen aan die veldbezetting. In maart hanteerde de Squadra Azzurra al een 3-4-3 in een vriendschappelijke interland tegen Duitsland. In München kregen de Italianen toen vier goals om de oren. De kans is dus groot dat Conte een kaarsje brandt voor een snel herstel van De Rossi.