• home
 • video
 • pas verschenen

  Milan plukt trainer Montella weg bij Sampdoria

  Montella moet Milan opnieuw naar successen voeren.

  Vincenzo Montella wordt de nieuwe trainer van AC Milan. Milan plukt de Italiaanse ex-international weg bij Sampdoria en bereikte een overeenkomst voor twee jaar.

  Montella was sinds november 2015 trainer van Sampdoria. De club eindigde het afgelopen seizoen in de Serie A pas 15e, maar toch kon Montella de clubleiding van Milan overtuigen.

  "De club gelooft dat de speelstijl van Montella de basis zal vormen van een vruchtbare en positieve samenwerking", schrijft Milan in een verklaring. "Montella heeft een contract voor twee jaar getekend en zal beginnen op 1 juli."

  Montella begon zijn trainerscarrière als interim-trainer bij AS Roma. Daarna ging hij aan de slag bij Catania, Fiorentina en Sampdoria. Na het ontslag van Sinisa Mihajlovic bij Milan in mei, nam Cristian Brocchi tijdelijk over, maar ook hij wordt zoals verwacht aan de kant geschoven.