• home
 • video
 • pas verschenen

  Kompany: "Misschien duurt het tien jaar, maar het komt goed met Engeland"

  Kompany geeft tijdens het EK zijn mening op de Britse en Amerikaanse tv.

  Vincent Kompany geeft de Engelsen hoop na de verrassende uitschakeling op het Europees kampioenschap tegen voetbaldwerg IJsland. "In Engeland zijn ze momenteel de beste opleidingen ter wereld aan het uitbouwen", weet de geblesseerde aanvoerder van de Rode Duivels en Manchester City.

  Vincent Kompany is er niet bij als speler op het Europees kampioenschap, wel als supporter en analist. De centrale verdediger geeft zijn mening voor de Britse en de Amerikaanse televisie.

  Ook Kompany was even van zijn melk na de 2-1-nederlaag van Engeland in de achtste finales. "Dit hadden we nooit verwacht", vertelt hij op de Amerikaanse sportzender ESPN.

  "Na zulke situaties kan je opstaan en grootse dingen presteren", geeft hij de Engelse supporters, onder wie zijn vrouw Carla, hoop. "Alle clubs in Engeland zijn momenteel zwaar aan het investeren in talent. Ze zijn de beste opleidingen ter wereld aan het uitbouwen."

  "Het komt dus zeker goed. Misschien duurt het tien jaar, maar het komt zeker goed met de Engelsen."

  "Engelsen stonden verkrampt op het terrein"

  Vincent Kompany speelt wekelijks tegen de Engelse internationals in de Premier League. "Je mag de mindset niet onderschatten op een toernooi", stelt hij.

  "De spelers zijn met enorm veel druk op hun schouders aan het EK begonnen. Tegen IJsland stonden ze verkrampt op het terrein. Niet een keer heb ik ze ontspannen zien voetballen."