• home
 • video
 • pas verschenen

  Hodgson: "Alles wat ik zeg, is wellicht olie op het vuur"

  Roy Hodgson diende gisteren al zijn ontslag in.

  De uitschakeling in de achtste finales is aangekomen als een mokerslag in Engeland. Aftredend bondscoach Roy Hodgson mocht het vandaag nog eens uitleggen aan de verzamelde pers. "Ook voor mij is dit een ontgoocheling", vertelde hij.

  Voor Roy Hodgson was het zijn laatste daad als bondscoach van Engeland. Meteen na de uitschakeling tegen IJsland had Hodgson al zijn ontslag ingediend.

  "Ik weet niet goed wat ik hier nog zit te doen, maar er werd mij verteld dat het belangrijk was dat ik hier zou zijn. Ik vermoed dat dat komt omdat de uitschakeling nog steeds pijn doet," sprak een ontgoochelde Hodgson.

  "Ik ben nog nooit een persconferentie uit de weg gegaan en daarom zit ik hier. Maar er zal nog zoveel gezegd en geschreven worden over deze mislukking dat alles wat ik zeg wellicht alleen maar olie op het vuur zal zijn. Al begrijp ik wel dat iemand de klappen moet opvangen."

  "Eén heel slechte wedstrijd heeft een diepe wonde geslagen. Ook ik ben heel teleurgesteld. Ik had dit niet zien aankomen. Ik had geen enkele aanwijzing dat we zo slecht zouden spelen."

  Hodgson was wel optimistisch over de toekomst. "Ik ben er zeker van dat deze spelers ooit aan de verwachtingen zullen voldoen. Op een dag zal Engeland het goed doen op een toernooi. Ik hoop al in 2018."