Ga naar de inhoud

Duitse bondscoach: "We hebben geen Italië-trauma"

 di 28 juni 2016 22:52
Joachim Löw zet grote ogen op tijdens de persconferentie.
Wereldkampioen Duitsland heeft nog nooit kunnen winnen van Italië op een eindronde. Lukt het hen vrijdag wel in de kwartfinales van het EK? "We zijn niet bang", oppert bondscoach Joachim Löw.

Duitsland en Italië hebben mekaar al acht keer ontmoet op een eindronde. Vier keer won Italië, vier keer speelden ze gelijk. Van die statistieken ligt Joachim Löw niet wakker.

"Dat is allemaal koude koffie en ik heb liever espresso. Die willen we zaterdag serveren", haalt de Duitse bondscoach aan.

Vier jaar geleden botste Duitsland in de halve finales op ene Mario Balotelli. "We hebben geen Italië-trauma. Bovendien spelen we tegen een ander team."

"Het was een pijnlijke nederlaag", geeft Löw wel toe. "Uiteindelijk was het een goede les, die ons geholpen heeft op het WK."

"Zaterdag zal het een gelijkopgaande wedstrijd worden, maar we zijn niet bang van Italië. We moeten die counters vermijden. Als wij dan onze kwaliteiten uitspelen, maken we een goede kans."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.