Ga naar de inhoud

De mooiste beelden uit de achtste finales op het EK

 di 28 juni 2016 13:59
Vreugde en verdriet op het EK.
Het EK staat weer een stapje dichter bij zijn apotheose: hoog tijd om de mooiste beelden van de achtste finales op te lijsten.

Zwitserland - Polen: 1-1 (pen: 4-5)

Zwitserland en Polen mochten de spits afbijten in de achtste finales. Het werd een weinig hoogstaande wedstrijd, al tekende Xherdan Shaqiri met een spectaculaire omhaal misschien wel voor het doelpunt van het toernooi.

Uiteindelijk moesten penalty's de beslissing brengen: enkel Granit Xhaka kon zijn elfmeter niet benutten, wat meteen ook het afscheid van mevrouw Blerim Dzemaili op het EK betekende.

Wales - Noord-Ierland: 1-0

Ook Wales en Noord-Ierland konden de voetbalfans niet verwennen. Wales trok aan het langste eind, al verloor het wel bijna aanvoerder Ashley Williams na een stevige botsing. Het hoogtepunt volgde uiteindelijk na het laatste fluitsignaal: het dochtertje van Gareth Bale stal de show.

Kroatië - Portugal: 0-1 (n.v.)

Kroatië-Portugal zal misschien de geschiedenisboeken ingaan als de saaiste wedstrijd van dit EK. Pas diep in de verlengingen kon Quaresma scoren. Aan inzet en vaderlandsliefde nochtans geen gebrek bij Ivan Perisic.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Frankrijk - Ierland: 2-1

Frankrijk verslikte zich ei zo na in de Ieren, maar het gastland ontsnapte dankzij twee goals van Antoine Griezmann. Toen diezelfde Griezmann ook nog eens werd neergehaald door Duffy, was de match helemaal gespeeld.

Duitsland - Slovakije: 3-0

Slovakije vormt geen echte test voor de wereldkampioen. Boateng opende al snel de score met een knappe knal, daarna nam Draxler het over met een assist, doelpunt en heerlijke beweging.

Hongarije - België: 0-4

De Rode Duivels verspillen weinig energie aan Hongarije, dat een echte speelbal is voor de Belgen. Een prachtige match van de Belgen, met Eden Hazard als absolute uitblinker.

Italië - Spanje: 2-0

Italië heeft geen genade met titelverdediger Spanje. Doelman Buffon eist weer een hoofdrol op, want in de slotfase houdt hij Piqué van de gelijkmaker. Niet veel later stuurt Pellè Spanje naar huis met een doelpunt dat doet denken aan zijn treffer tegen de Belgen.

Engeland - IJsland: 1-2

Er komt maar geen einde aan het sprookje van IJsland op het EK. Maar hoe kreeg die IJslandse selectie nu weer vorm? En hoe vieren de IJslanders hun zege in het stadion en in hoofdstad Reykjavik?

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.