• home
 • video
 • pas verschenen

  Benteke en Origi krijgen concurrentie van Mané bij Liverpool

  Sadio Mané maakte 25 goals in twee seizoenen bij Southampton.

  Liverpool heeft de Senegalese aanvaller Sadio Mané (24) overgenomen van Southampton. De man van 25 goals in twee seizoenen wordt een concurrent voor de Rode Duivels Benteke en Origi. De twee clubs maakten geen transferprijs bekend, maar voor Southampton gaat het om een recordbedrag. De Britse media maken gewag van 34 miljoen pond (41 miljoen euro).

  Mané tekende voor vijf jaar op Anfield, waar hij het rugnummer 19 zal dragen. Mané kwam al uitgebreid aan het woord op de website van Liverpool: "Dit is een grote dag voor mij, ik ben heel blij om bij een van de grootste clubs van Europa te tekenen."

  "Ik had nog andere aanbiedingen, maar dit is volgens mij de juiste club, de juiste coach en het juiste moment om te veranderen. Toen de coach (Jürgen Klopp, red) me vroeg of ik naar Liverpool wou komen, moest ik daar niet over nadenken."

  Liverpool werd vorig seizoen achtste en verloor de finale van de Europa League van FC Sevilla. Southampton kaapte onder de Nederlander Ronald Koeman de zesde plaats weg, goed voor een eerste keer Europees voetbal.

  Liverpool betaalde Southampton laatste 2 jaar 110 miljoen transfergeld

  Opvallend: Southampton heeft de laatste jaren wel vaker zaken gedaan met Liverpool. En de club heeft zich dat niet beklaagd. Met Rickie Lambert, Dejan Lovren, Adam Lallana, Nathanial Clyne en Sadio Mané kreeg Southampton al 91,5 miljoen pond of 110,4 miljoen euro.