• home
 • video
 • pas verschenen

  Alderweireld: "Soms moet je even stilstaan bij wat je al bereikt hebt"

  Video player inladen ...
  0 / 0
  Toby Alderweireld nam zondag tegen Hongarije het eerste Belgische doelpunt voor zijn rekening. "Op zo'n moment kun je weinig genieten van je goal, maar ik heb het team echt kunnen helpen", zegt de Tottenham-verdediger aan Sporza.

  Toby Alderweireld droeg na de overwinning tegen Hongarije zijn doelpunt voor de Sporza-camera op aan de Belgische supporters. De Tottenham-verdediger dacht toen even niet aan de verjaardag van zijn mama. "Ik was er toen niet mee bezig, maar ik kon haar toch een mooi cadeautje geven", vertelde Alderweireld vandaag.

  Heeft Alderweireld de film van zijn goal nog vaak afgespeeld? "Ik heb toch nog eens een paar keer naar de beelden gekeken. Het was lastig om meteen na mijn goal te genieten, want je moet de knop snel omdraaien."

  "Maar na de match heb ik toch eens gekeken naar wat er gebeurd was. Want als speler ben je ook trots: als kleine jongen wou je profvoetballer worden en voor je land spelen. En dan scoor je op een EK. Dan overheerst trotsheid."

  "Daar moet je van kunnen genieten en je moet beseffen dat zoiets niet normaal is. Soms lijkt het wel zo, maar soms moet je even stilstaan bij wat je bereikt hebt."

  "Ons seizoen gaat als een trein en er zijn heel weinig momenten om even stil te staan. Bij een goal mag dat wel. En met mijn doelpunt heb ik de ploeg echt kunnen helpen, want het was niet de vijfde of zesde treffer van de avond."

  "Het zal geen opendeurdag worden tegen Wales"

  Over naar Wales, vrijdag de tegenstander van België in de kwartfinales. Is Wales terug te brengen tot Bale en nog 10 spelers? "Neen", zegt Alderweireld. "Al weten we ook wel dat Bale de belangrijkste speler is."

  "Het zal lastig worden, want Wales zal waarschijnlijk met z'n tienen achter de bal staan en wachten op onze fouten. Wij moeten hetzelfde voetbal als tegen Hongarije brengen en klinischer zijn, want we gaan niet meer zoveel kansen krijgen."

  "Je moet de Hongaren ook krediet geven, want zij wilden aanvallen. Maar tegen Wales zal het anders zijn. Het zal geen opendeurdag worden, maar daar moeten we een antwoord op vinden."

  Alderweireld over heimwee: "Ik heb vaak getwijfeld"

  Een openhartige Toby Alderweireld had het met Ruben Van Gucht ook nog over de heimwee in zijn tienerjaren en hoe de toekomst van zijn kinderen er zou kunnen uitzien. Bekijk het hele gesprek hieronder.

  Video player inladen ...