• home
 • video
 • pas verschenen

  VIDEO: Italië wil revanche tegen Spanje voor pandoering in EK-finale 2012

  Spanje vloerde in 2012 Italië in de EK-finale met 4-0.

  Video player inladen ...
  0 / 0
  Italië-Spanje van vanavond is een heruitgave van de EK-finale van 2012 in Oekraïne en Polen: Spanje won met 4-0 en verlengde zo zijn Europese titel. Italië kijkt uit naar een revanche. "Maar tussen zeggen en doen is een groot verschil", beseft de Italiaanse verdediger Giorgio Chiellini.

  De Azzurri hebben een kans op een dubbele revanche. Want in 2008 bij het EK in Zwitserland en Polen gingen ze er ook al uit tegen La Roja. Toen in een kwartfinale zonder goals na strafschoppen.

  In de finale vier jaar geleden was het verschil duidelijker: met 4-0 werd het een afstraffing. "Spanje is sinds 2008 onze angstgegner. Ik hou van het woord revanche, maar tussen zeggen en doen is een groot verschil", aldus Chiellini.

  We zijn sowieso een grootmacht kwijt: Spanje was drie keer Europees kampioen en één keer wereldkampioen, de Italianen hebben vier wereldtitels en één Europese.

  De twee topploegen staan nu al tegenover elkaar, omdat Spanje na een 2-1-verlies de groepswinst aan Kroatië moest laten. Italië won de groep van de Belgen.

  EK-finale 2012 - Spanje-Italië 4-0

  Video player inladen ...