• home
 • video
 • pas verschenen

  Verheyen: "Italië laat opnieuw zien dat het niet verzwakt"

  Video player inladen ...
  0 / 0
  Toernooiploeg Italië heeft voor de tweede keer op dit EK een indrukwekkende tactische prestatie op de mat gelegd. Gert Verheyen en Franky Van der Elst analyseren de kraker in de achtste finales.

  "Italië was voor de pauze baas en was de gevaarlijkste ploeg", zag Franky Van der Elst tijdens de rust. "Vooral De Rossi was de man die heel veel vrijheid kreeg. Er kwam zeer weinig druk vanuit het Spaanse middenveld op De Rossi."

  Gert Verheyen legt uit waarom De Rossi steeds weer vrij stond. "Dat had vooral met de positie van Busquets te maken. Spanje had zoveel schrik om man tegen man te spelen tegen de twee Italiaanse spitsen, dat Busquets er als buffer net voor werd gezet."

  "Hij stond heel dicht bij zijn twee centrale verdedigers om de passlijn af te schermen. De andere middenvelders, Iniesta en Fabregas, waren bezig met Parolo en Giaccherini, waardoor De Rossi altijd op overschot was."

  "Het is nog maar eens het bewijs dat het 3-5-2-systeem van Italië zeer vervelend is om tegen te spelen. De trainer van de tegenstander breekt zijn hoofd over hoe hij het moet aanpakken."

  "Je moet je spelers zo ver krijgen dat ze het blijven doen"

  Ook na de pauze gaf Italië geen krimp. "Je moet zoiets kunnen volhouden, maar Italië bewijst na de match tegen België voor de tweede keer dat ze niet verzwakken. Dan heb je als tegenstander een geweldig probleem", vat Gert Verheyen samen.

  "Van Conte moeten ze een hele wedstrijd die tactische discipline opbrengen en hij duldt geen verslapping. Als iemand het even niet goed doet, dan wordt hij op zijn plaats gezet. Maar je moet je spelers zo ver krijgen dat ze het blijven doen."

  "Of Duitsland nu schrik heeft van de Italianen? Ik denk dat de Duitsers meestal geen schrik hebben. Maar als je nog eens zo kunt presteren tegen Duitsland, dan ben je zeker favoriet."