• home
 • video
 • pas verschenen

  Vanaken: "Doen niet mee aan Champions League om belachelijk te worden gemaakt"

  Vanaken in actie in de oefenmatch tegen Knokke FC.

  Na vier weken vakantie is het sinds vorige week weer bittere ernst op het trainingsveld van Club Brugge. "Een nieuwe titel en de Champions League zijn de uitdagingen dit seizoen", zegt assistent-trainer Philippe Clement.

  Kampioen Club Brugge is vorig week zijn voorbereiding op het nieuwe seizoen begonnen. De rechtstreeks kwalificatie voor de Champions League zorgt voor relatieve rust. Club moet geen Europese kwalificaties spelen.

  "Pas tegen het begin van de competitie moeten we top zijn", zei Hans Vanaken aan Sporza. "Er is nog wel wat werk op dit moment. Ik heb wat last van de heup, maar niets erg. Het balgevoel moet na vier weken wel weer wat terugkomen."

  "Mentaal is het ook een knop omdraaien. Opeens moet je weer elke dag om 9u op de club zijn. Maar het wordt een mooi jaar, denk ik. Eerst met de Supercup en daarna met de Champions League."

  "Het is logisch dat iedereen naar de Champions League uitkijkt. Vorig jaar hebben we hard gewerkt om dat te bereiken. We doen niet mee om belachelijk gemaakt te worden. We willen meedoen zoals AA Gent vorig jaar."

  Clement: "Club-familie is trots op Meunier, maar kans is groot dat hij vertrekt"

  Philippe Clement krijgt dit seizoen meer verantwoordelijkheid op het veld bij Club Brugge en is tevreden over de eerste trainingsweek. "Er is goed getraind en iedereen ging er voor", zei Clement. "Dat zie je ook aan de testen. Die zijn beter dan vorig jaar."

  "Je zag wel een beetje gebrek aan frisheid, maar de goesting is er wel. Als je geproefd hebt van de titel, wil je meer. Dat is onze nieuwe uitdaging, samen met de Champions League. Pieken naar de Supercup doen we niet. We zien het als een deel van de voorbereiding. Het wordt sowieso een zwaar seizoen."

  "Dit seizoen hebben we meer tijd om ons voor te bereiden dan vorig jaar, toen we vroeg in Europa moesten spelen. Dat maakt een groot verschil. We kunnen onze conditie en volume nu meer opbouwen."

  De prima prestaties van Thomas Meunier op het EK doet de interesse in de rechtsachter op de transfermarkt toenemen. Met een vertrek van Meunier wordt rekening gehouden.

  "Thomas doet het goed. Zoals we hadden verwacht. Tijdens het seizoen sukkelde hij wat met blessures. Misschien dat hij daardoor nu wat frisser is. De Club-familie is trots op hem, maar we moeten ook realistisch zijn."

  "Er staat een clausule in zijn contract. Dat weten andere clubs ook. We hopen dat hij blijft, maar de kans is groot dat hij vertrekt."