• home
 • video
 • pas verschenen

  Rode Duivels brachten al 14 miljoen euro in de kassa van de KBVB

  De Rode Duivels hebben de bondskas al goed gespijsd.

  De prestaties van de Rode Duivels op het EK doet de kassa van de KBVB al flink rinkelen. Tot nog toe hebben de Belgen al 14 miljoen euro vergaard. De Belgische voetbalbond moet wel nog een boete betalen van 5.000 euro voor incidenten met supporters.

  De totale prijzenpot voor het EK bedraagt ruim 300 miljoen euro. Elk EK-land krijgt sowieso acht miljoen euro aan startgeld. Voor de Rode Duivels kwam daar in de groepsfase nog twee miljoen euro bij, één miljoen per overwinning.

  De kwalificatie voor de achtste finales bracht 1,5 miljoen euro in het laatje. Na de overwinning tegen Hongarije kwam daar nog eens 2,5 miljoen euro bij. Als de Rode Duivels vrijdag Wales kloppen in de kwartfinales loopt het bedrag al op tot 18 miljoen euro. De winnaar van het EK krijgt 8 miljoen euro, de verliezende finalist 5 miljoen.

  Uiteraard kost het EK de Belgische voetbalbond ook een stevige duit en zijn er ook de (hoge) premies voor spelers en staf, naar verluidt zo'n twee derde van de inkomsten. Als alle rekeningen gemaakt zijn, zal de KBVB in ieder geval een pak geld aan het EK overhouden.

  KBVB moet ook 5.000 euro boete betalen

  Dankzij het al vergaarde prijzengeld zal de KBVB niet al te zwaar tillen aan de boete van 5.000 euro die het aan de UEFA moet betalen. Die boete is het gevolg van incidenten met Belgische supporters tijdens de wedstrijd tegen Ierland. Fans van de Rode Duivels hadden in het stadion van Bordeaux vuurwerk afgestoken en met voorwerpen gegooid.