• home
 • video
 • pas verschenen

  Piqué: "Halen niet meer niveau van in 2012 of 2010"

  "Het niveau moet omhoog voor het WK in Rusland."

  Spanje moet na twee opeenvolgende titels het EK nu al in de achtste finales verlaten. "We moeten realistisch zijn. We halen nu niet meer hetzelfde niveau als toen we het WK of EK wonnen", was Piqué eerlijk. Bondscoach Vincente Del Bosqué wou nog geen uitspraak doen over zijn toekomst.

  "Het einde van een tijdperk", titelde de Spaanse krant Marca op haar website. Spanje zal zichzelf niet opnieuw opvolgen als Europees kampioen. Het botste op een tactisch sterk Italië. "Zij verdienden de zege", zei verdediger Gerard Piqué.

  "Ze waren superieur. We hebben geprobeerd, meer in de tweede helft, maar als Spanje wil winnen, moet het altijd veel beter zijn dan zijn tegenstander. En dat waren we vandaag gewoon niet."

  "We moeten realistisch zijn. We halen nu niet meer hetzelfde niveau als in 2012, 2010 of 2008. Toen wonnen we titels. Nu moeten we kritisch zijn voor onszelf. Het niveau moet omhoog voor het WK in Rusland. We hebben beloftevolle jonge spelers die de neus aan het venster steken."

  "De meesten zijn al jaren bij de nationale ploeg en we willen zeker onze ervaring en ons talent doorgeven."

  Del Bosque: "Mijn toekomst? Moet nog met de voorzitter praten"

  "Italië was beter. Dat is duidelijk", was ook bondscoach Vincente Del Bosque eerlijk. "We hebben niet ons gewone spel kunnen spelen. Ze speelden geen fantastisch voetbal, maar ze waren sterk in de lucht en in de duels."

  "Wat nu? In september beginnen de kwalificaties voor het WK. Of dat met mij zal zijn? Daar moet ik nog met de voorzitter over praten."

  Ook Iniesta had een heldere analyse klaar. "Dit is een grote teleurstelling. We kunnen ons er alleen maar bij neerleggen. Zij waren efficiënter. In de eerste hebben we ons te veel aan hun spel aangepast en daar werden we voor afgestraft."