• home
 • video
 • pas verschenen

  Ostend Pirates verrassen in de Belgian Bowl

  De Ostend Pirates veroveren hun eerste titel.

  De Ostend Pirates hebben zich tot Belgisch kampioen in het American Football gekroond. Topfavorieten en titelverdedigers Brussels Black Angels beten in het zand tegen de ploeg die pas drie jaar bestaat. Het werd 16-15 voor de kustploeg.

  De Black Angels, nochtans torenhoog favoriet, bakten er weinig van in de openingsfase.  Ze krikten hun spel pas op toen in het tweede kwart de Oostendse quarterback Vermaut een eerste touchdown maakte. Meteen erna stonden de Angels ook met een touchdown op het scorebord.

  De Pirates gingen toch nog met een voorsprong de rust in en hielden die de hele tweede helft vast. Toch leek het schip nog te stranden, want in de slotfase kregen de Brussels Black Angels bij 16-15 een kans op een fieldgoal. Maar die ging mis en de eerste titel voor de jonge ploeg, de Pirates bestaan pas drie jaar, was een feit.