• home
 • video
 • pas verschenen

  OS-kampioen Lochte faalt op olympische trials: geen 400m wisselslag in Rio

  Ryan Lochte blesseerde zich aan zijn adductoren in de reeksen.

  De Amerikaanse olympische trials zijn hard: enkel de top twee van een finale krijgt een ticket voor de Spelen in Rio in augustus. Olympisch kampioen Ryan Lochte (31) werd derde op de 400 meter wisselslag.

  Lochte veroverde al vijf keer olympisch goud - vooral in aflossingsnummers - en wil een vierde keer naar de Spelen. In Omaha, Nebraska, wordt hij echter gehinderd door een adductorenletsel, dat hij zondag in de reeksen opliep.

  "Ik vertrok sneller dan gewoonlijk, omdat ik wist dat ik de schoolslag niet zou kunnen zwemmen zoals ik gewoon ben. Ik moet deze race snel achter mij laten. Zo zijn de wetten van de trials nu eenmaal. Ook al is mijn been kapot, ik probeer mijn kans te grijpen."

  Lochte heeft nog vier andere disciplines waarin hij zich hoopt te kwalificeren: de 100m vrij, de 200m rug, de 200m wissel en de 100m vlinder.