• home
 • video
 • pas verschenen

  Messi stopt als international na verloren Copa-finale: "Lukt me niet om voor titel te zorgen"

  Lionel Messi uitte voor de finale kritiek op zijn nationale bond.

  Lionel Messi zorgt voor een schokgolf door Argentinië en de voetbalwereld. De vedette van Barcelona kondigde na de verloren Copa-finale zijn afscheid als international aan. De 29-jarige vedette van Barcelona had de voorbije dagen ook kritiek geuit op de nationale bond. Messi stopt bij Argentinië zonder prijs: zo veel trofeeën hij verzamelde bij zijn club, zo veel keer liep het telkens mis bij zijn land.

  De vloek van Argentinië en Messi klinkt het al 23 jaar, sinds de laatste gewonnen titel, de Copa America van 1993 in Ecuador. Messi speelde tegen Chili zijn vierde finale. Na die van de Copa 2007 en 2015 en die van het WK 2014. En ook nu liep het weer slecht af.

  De ontgoocheling was groot bij de aanvoerder, té groot. "Het nationale team is voorbij voor mij. Dit is de vierde finale die ik verlies, de derde op een rij."

  "Dit komt hard aan, voor mij én voor het team. Ik had zo graag Argentinië een titel bezorgd, maar ik ga weg zonder daarin geslaagd te zijn."

  "Ik heb gedaan wat ik kon, maar het is niet voor mij weggelegd. Het doet pijn om weer te verliezen en nog meer omdat het na penalty's is." Messi miste zelf de eerste van de Argentijnen. Omdat Vidal ook net gemist had, bleven de bordjes gelijk. Maar de misser bij 3-2 van ex-Anderlecht-middenvelder Biglia was er te veel aan.

  Of Messi nog terugkomt op zijn emotionele woorden meteen na de finale zal moeten blijken. Sommige volgers verwachten dat toch. Zijn ploegmaats hopen het.

  Messi had het lastig in de finale om zijn stempel te drukken door het agressieve spel van de Chilenen. Hij kwam in deze Copa-editie wel tot vijf goals, waardoor hij de beste schutter uit de Argentijnse geschiedenis werd met 55  goals. Daarvoor had hij 112 interlands nodig, in de 113e kwam hij niet meer tot scoren. Zijn eerste was in 2005 op zijn 19e.

  De 4 verloren finales van Messi

  Messi speelde de finales van de Copa America in 2007, 2015 en 2016 en de WK-finale van 2014. Telkens liep het mis: in 2007 was Brazilië met 3-0 te sterk, in 2015 en 2016 won Chili twee keer met strafschoppen na een 0-0. En op het WK in Brazilië klopte Duitsland de killer van België met 1-0, een goal van Götze in de verlengingen.

  Tweets over Messi: