• home
 • video
 • pas verschenen

  Lierse pakt uit met Mido als technisch adviseur

  Mido woonde meteen de eerste training van Lierse bij.

  Net voor de eerste training van het seizoen heeft Lierse-eigenaar Maged Samy een konijn uit zijn hoed getoverd. Ahmed "Mido" Hossam komt de ploeg uit eerste klasse B technisch adviseren. Naast Lierse zal Mido ook Egyptisch eersteklasser Wadi Degla, die andere club van Maged Samy, met raad bijstaan.

  Mido (33) is een oude bekende uit de Belgische eerste klasse. De Egyptenaar maakte in 2000 furore bij AA Gent en won in dat jaar ook de Ebbenhouten Schoen.

  Na zijn Belgische passage zwierf Mido uit over enkele Europese topcompetities. Tijdens zijn odyssee speelde de flamboyante aanvaller onder meer voor Ajax, Celta de Vigo, Marseille, Roma, Tottenham, Middlesbrough en West Ham.

  De Egyptenaar sloot zijn carrière drie jaar geleden af op dertigjarige leeftijd en is sindsdien actief als coach en raadgever in de Egyptische eerste klasse. Nu mag Mido opnieuw zijn grenzen verleggen en naast Wadi Degla ook Lierse gaan adviseren. De club van Maged Samy maakte het nieuws zelf bekend via een interview op zijn website.

  Mido: "Profiteren van internationale contacten"

  Mido was meteen al present op de eerste Lierse-training van het seizoen. De Egyptenaar loofde het werk van Maged Samy: "Maged en ik zijn al langer vrienden en ik steek dan ook graag een handje toe. Het is de bedoeling om hier een structuur neer te zetten die Lierse zo snel mogelijk terug naar de eerste klasse brengt."

  "We zullen de ploeg waar nodig nog met één of twee spelers versterken, afhankelijk waar trainer Eric Van Meir om versterking vraagt. De internationale contacten die ik nog heb met mijn oude clubs kunnen hierin zeker van pas komen."