• home
 • video
 • pas verschenen

  Laurent Blanc is niet langer de coach van PSG

  Blanc was 3 jaar coach in Parijs en verlengde dit jaar zijn contract nog.

  Wat de Franse sportkrant L'Equipe enkele dagen geleden schreef, is uitgekomen: Laurent Blanc verlaat na drie jaar PSG. Dat heeft de Franse topclub vandaag officieel meegedeeld. Financiële details maakte het Parijse bestuur niet bekend, maar volgens de krant strijkt de 50-jarige oefenmeester een ontslagpremie van 22 miljoen euro op.

  Blanc arriveerde in 2013 in Parijs en won, onder meer dankzij topspits Zlatan Ibrahimovic (die ook weggaat), de voorbije drie jaar zowat alle prijzen (in totaal elf trofeeën) die er te winnen vallen in het Franse voetbal.

  Toch waren de Qatarese eigenaars van PSG niet helemaal tevreden over Blanc, omdat hij datzelfde succes niet kon brengen in Europa.

  De voormalige verdediger kreeg bij zijn aanstelling de opdracht om in de Champions League beter te presteren dan zijn voorganger Carlo Ancelotti. Maar onder leiding van Blanc werd Paris Saint-Germain drie seizoenen op rij uitgeschakeld in de kwartfinales van het kampioenenbal.

  Afgelopen seizoen werd PSG uit het toernooi geknikkerd door Manchester City, mede door twee doelpunten van Kevin De Bruyne.

  Unai Emery wordt genoemd als Blancs meest waarschijnlijke opvolger. De 44-jarige Spanjaard won afgelopen seizoen al voor de derde keer op rij de Europa League met FC Sevilla. Eerder deze maand nam Emery zelf ontslag, wat de speculaties over een overstap naar PSG nog meer voedt.