• home
 • video
 • pas verschenen

  Kapitein Ashley Williams raakt fit voor match tegen Rode Duivels

  Williams zal klaar zijn om de Rode Duivels af te stoppen.

  Goed nieuws voor Wales, minder goed nieuws voor de Belgen. De Welshe kapitein Ashley Williams raakt fit voor het duel in de kwartfinales. De verdediger zal onder anderen Eden Hazard in bedwang moeten houden, maar Wales vreest de Chelsea-aanvaller niet. "We weten hoe en waar hij graag aanvalt."

  Ashley Williams, de sterke man in de Welshe defensie, kwam tijdens de achtste finales onzacht in aanraking met een ploegmaat. Hij maakte de wedstrijd wel vol, maar achteraf werd zijn schouder stevig ingepakt. "Hij zal fit zijn", verzekerde bondscoach Coleman. "Hij kwam slecht neer, maar het is niets om ons zorgen over te maken."

  Wales zal Ashley Williams nodig hebben om Eden Hazard af te stoppen, maar Coleman wil zich niet alleen focussen op de Chelsea-aanvaller. "Je kan een maand trainen en plannetjes bedenken om zo'n speler uit de wedstrijd te houden, maar in een fractie van een seconde ontglipt hij je dan toch."

  "Het is een goeie speler, maar we hebben al tegen hem gespeeld. We weten waar en hoe hij graag aanvalt, maar dat wil niet zeggen dat we hem altijd in bedwang zullen kunnen houden."

  Heeft Coleman de wedstrijd gisteren bekeken? "Natuurlijk. België heeft een goed team, maar we hebben niets te vrezen. In de voorbije vier jaar hebben we vier keer tegen elkaar gespeeld. Eén keer hebben gewonnen, twee keer werd het een gelijkspel."

  "Wat onze kansen dan zijn? Het is voetbal. We hebben een goed team. Je hebt altijd geluk nodig, en we moeten uiteraard ook onze beste prestatie neerzetten. Dan heb je altijd een kans."