• home
 • video
 • pas verschenen

  Hodgson stapt op bij Engeland na vernedering tegen IJsland

  Hodgson stond sinds 2012 aan het roer bij de Engelsen.

  0 / 0
  De nederlaag van Engeland tegen IJsland heeft meteen gevolgen. Bondscoach Roy Hodgson trok na de match onmiddellijk zijn conclusies en bood zijn ontslag aan bij de voetbalnatie bij uitstek. Ook assistent-coaches Gary Neville en Ray Lewington volgden zijn voorbeeld.

  Roy Hodgson kwam in 2012 aan het roer bij de Engelse nationale ploeg, maar na vier jaar houdt hij nu dus de eer aan zichzelf.

  "Mijn contract liep sowieso af na dit toernooi", vertelde hij na de wedstrijd. "Ik zou dolgraag nog twee jaar gebleven zijn, maar ik denk dat het nu tijd is voor iemand anders om deze erg getalenteerde spelers te coachen."

  "De spelers waren fantastisch en hebben hebben alles gedaan wat van hen gevraagd werd. Ze hielden er van om voor hun land te spelen en over hun inzet bestaat geen twijfel. De afgelopen vier jaar waren een ongelooflijk avontuur en ik zal er met veel trots aan terugdenken."

  Ook de assistenten van Hodgson stoppen ermee. "Ze zijn samen met mij gekomen en nu vertrekken ze. Ik wil ze bedanken voor alle steun en hun aandeel in de prestaties van deze ploeg."

  "Ik bedank ook alle supporters en stafleden. Sorry aan de media dat dit zo eindigt, maar dat kan gebeuren op een groot toernooi. Ik hoop Engeland in de nabije toekomst in een finale te zien."

  Enkele duidelijke statistieken: