• home
 • video
 • pas verschenen

  Geschorste Vermaelen: "Vertrouw erop dat ik in halve finale terug kan zijn"

  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  0 / 0
  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  Thomas Vermaelen slikte tegen Hongarije zijn tweede gele kaart op het EK en is derhalve geschorst voor de kwartfinale tegen Wales. "Ik hink op twee gedachten", zegt de verdediger.

  Thomas Vermaelen jubelde en baalde tegelijkertijd na de eclatante overwinning tegen Hongarije. Na de match tegen Ierland miste hij het bezoek van koning Filip in de kleedkamer, na de wedstrijd tegen Hongarije kon hij niet met zijn ploegmaats meevieren.

  Twee keer was een dopingcontrole de boosdoener. "Het was een saaie bedoening, maar het hoort er nu eenmaal bij", lachte Vermaelen.

  Vermaelen incasseerde tegen Hongarije zijn tweede gele kaart van het toernooi en mist vrijdagavond de kwartfinale. "Ik hink absoluut op twee gedachten."

  "Ik was er heel graag bij geweest tegen Wales, maar ik heb er alle vertrouwen in dat we doorgaan en dat ik terug kan zijn in de halve finales."

  "Mijn gele kaart tegen Hongarije? Ik was 100% zeker dat ik de bal zou spelen. Ik weet niet of ik de bal net mis of die speler hem nog net wegtikt. Maar die eerste kaart is zo dom geweest (tegen Ierland na het wegtrappen van de bal), dat is heel jammer."