• home
 • video
 • pas verschenen

  Gazzetta is lyrisch na Italiaanse triomf: "Meesterwerk van Conte"

  Antonio Conte in extase.

  Grote euforie in Italië na de knappe prestatie tegen Spanje. "Al van bij de aftrap leek Italië op een blauwe Ferrari", schrijft La Gazzetta dello Sport.

  La Gazzetta dello Sport is lyrisch over de Squadra Azzurra. "Dit was een meesterwerk van Antonio Conte. Spanje werd overklast. Dit is onze revanche voor de nederlaag in de finale van 2012", schrijft de Italiaanse sportkrant.

  "Het zwarte beest, de rode furie: omschrijf Spanje zoals je wil, want in Parijs telt vandaag enkel de blauwe kleur. Italië was moedig en speelde geweldig: 2-0, het avontuur op dit EK duurt voort."

  "De titelverdediger verlaat het EK en sluit misschien een cyclus af. Maar dat is hun probleem, want wij gaan naar Bordeaux na een prestatie met hoofdletter P, een heruitgave van de prestatie tegen België."

  "Al van bij de aftrap leek Italië op een blauwe Ferrari, een uniek stuk, een collector's item. Op het halfuur profiteerde Italië dan ook van drie gekke minuten van Ramos, die eerst bijna een owngoal maakte en daarna een overtreding beging net buiten de zestien."

  "Waar is Pirlo als je hem nodig hebt? In de VS, maar er was geen tijd om over te klagen, want de vrijschop van Eder leidde tot een doelpunt. En uiteindelijk was het game, set and match. En Conte, die liep en bleef lopen, net zoals zijn Italië. Het volgende obstakel: Duitsland."