• home
 • video
 • pas verschenen

  Batshuayi: "Tevreden met goal na lastige periode"

  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  0 / 0
  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  Eden Hazard was de Belgische uitblinker tegen Hongarije, maar Toby Alderweireld, Michy Batshuayi en Yannick Carrasco hadden met hun doelpunten ook een belangrijk aandeel in de Belgische overwinning.

  Alderweireld: "Fantastisch hoe het leeft in België"

  "Deze zege is nog niet eens zo geflatteerd, want we hadden voor de rust enkele goals kunnen scoren", vertelde Toby Alderweireld, de man van het eerste Belgische doelpunt.

  "We maakten het onszelf moeilijk, maar voorin hadden we veel klasse en achterin stond het goed. Of we het echt zo spannend moesten maken? Dat dachten we in de verdediging ook. Maar zoveel kansen creëren is ook een kwaliteit. We weten wel dat we efficiënter moeten zijn;"

  Zijn de Belgen nu helemaal op dreef? "We moeten voorzichtig blijven. Kroatië speelde in de groepsfase fantastisch, maar ligt er wel uit. We moeten hard werken en onze voeten op de grond houden."

  Alderweireld moet tegen Wales door een gele schorsing wel zijn maatje Vermaelen missen. "Als groep moeten we dat oplossen, maar de coach moet beslissen over de vervanger. Zijn afwezigheid zal zeker een gemis zijn."

  Aan wie wil Alderweireld zijn goal overigens opdragen? "Aan België, dat ons blijft steunen. De supporters waren weer geweldig. Er werd vooraf veel verteld over de Hongaren, maar ik heb alleen de Belgen gehoord. Het is fantastisch hoe dit EK bij hen leeft en dan is het mooi om iets terug te doen."

  Carrasco: "Goal is bonus en is positief voor mentale front"

  Yannick Carrasco werd na twee matchen uit de basisploeg gezet. "De trainer heeft gekozen voor Mertens en Dries is een heel goeie speler. Maar ik ben blij dat ik kon invallen. Die goal is een bonus en dat is zeer positief voor het mentale front."

  "Ik ben zeer blij dat we nu in Rijsel kunnen spelen. Dat is dicht bij België, het stadion zal vol Belgen zitten. Of we de Europese kampioen aan het werk gezien hebben? We moeten elke match zoals vandaag kunnen spelen."

  Batshuayi: "Mijn doelpunt? Was eigenlijk kinderspel"

  Michy Batshuayi had slechts 96 seconden nodig om zijn naam op de schutterslijst van het EK te zetten. "Dat is goed, het was een efficiënte invalbeurt", reageerde de Belgische aanvaller.

  "Ik ben zeer tevreden met die goal. Ik heb een lastige periode gehad, want ik wou de ploeg helpen. Maar het belangrijkste is deze zege en is dat we getoond hebben dat we een goeie ploeg hebben en met alle spelers kunnen winnen."

  Hoe analyseert Batshuayi zijn treffer? "Eden deed het voorbereidende werk perfect, voor mij was het eigenlijk kinderspel. Dat de bank deze ploeg helpt? Als je zo'n toernooi wil winnen, dan moet je scherp blijven."