• home
 • video
 • pas verschenen

  "Duitsland of Spanje verslaan? Hangt af van mentaliteit waarmee we starten"

  Denis Odoi en Jan Mulder in Panenka!.

  Video player inladen ...
  0 / 0
  In Panenka! namen de analisten de knappe prestatie van de Rode Duivels uiteraard onder de loep. "Met welk duo we centraal achterin moeten spelen tegen Wales? De tandem Alderweireld-Vertonghen. Kompany missen we niet", vindt Wesley Sonck.

  "Duitsland en Spanje kunnen net dat tikkeltje meer"

  Als België nog drie zulke wedstrijden speelt zoals tegen Hongarije, wordt het dan Europees kampioen? Jan Mulder denkt van wel, Sonck zegt "neen". "Duitsland en Spanje kunnen nog altijd dat tikkeltje meer", meent Sonck.

  "Het hangt gewoon allemaal af van de mentaliteit waarmee je een mach tegen Duitsland of Spanje aanvat", zegt Denis Odoi. "Spanje zal niet bang zijn voor ons en zal België zijn wil proberen op te leggen."

  Video player inladen ...

  Papa Courtois: "Thibaut houdt zich niet bezig met clean sheets"

  Tussen de enthousiaste Belgische fans in Toulouse vertoefde gisteren ook Thierry Courtois, met het shirt van zoon Thibaut om de schouders. "Dit is een heel speciale trui, want Thibaut hield er zijn eerste clean sheet aan over op dit EK, tegen Ierland", zegt papa Courtois trots.

  De nationale doelman tekende gisteren trouwens voor zijn derde clean sheet op een rij. "Thibaut is daar tijdens de match niet zo mee bezig, want enkel winnen telt. Maar als het 2-0 of 3-0 staat op 10 minuten van het einde, wil je ook de nul houden."

  Video player inladen ...

  Sonck: "We missen Kompany niet"

  Door zijn tweede gele kaart op dit toernooi, mist Thomas Vermaelen de kwartfinale tegen Wales. "Volgens mij wist Wilmots al snel na die gele kaart dat hij met het duo Vertonghen-Alderweireld centraal achterin zal spelen tegen Wales", zegt Sonck.

  "Denayer? Hij was de gedoodverfde opvolger van Kompany, toen die geblesseerd uitviel. Maar we missen Kompany niet. En Denayer heeft ook maar één goede wedstrijd gespeeld."

  Video player inladen ...

  Opa Borkelmans viert vierde goal met fopspeen

  Opvallend beeld na het vierde doelpunt van de Rode Duivels gisterenavond. Vital Borkelmans vierde de goal met een fopspeen in zijn mond. De assistent-bondscoach is deze week grootvader geworden van een meisje.

  Video player inladen ...

  "Awkward-moment" voor Wales-spelers op hotel

  En dan over naar de volgende tegenstander van de Rode Duivels: Wales. Bale en co maakten gisteren hun intrede op hun hotel en werden door een vrouwelijke fan getrakteerd op een eigen versie van "We Are The Champions".

  "Als speler is dat echt een awkward-moment", weet Wesley Sonck. "Ik denk trouwens ook niet dat Wales zich zal kronen tot Europees kampioen."

  Video player inladen ...