Ga naar de inhoud

Coopman: "Ali was de grootste bokser en de prachtigste mens"

 za 4 juni 2016 13:45
Jean -Pierre Coopman: "Mijn haar komt weer omhoog."
40 jaar geleden verloor Jean-Pierre Coopman met knock-out van Muhammed Ali. "Dat moment in mijn leven blijft onvergetelijk", reageert de 69-jarige "Lion of Flanders". Of was het "Pussycat of Flanders"?

Op 20 februari 1976 stapte Jean-Pierre Coopman in Puerto Rico de ring in tegen Muhammed Ali. De grootmeester sloeg hem knock-out in de vijfde ronde.

"Dat moment in mijn leven blijft onvergetelijk. Ali is niet alleen de grootste bokser die ik ontmoet heb in mijn leven, maar ook de prachtigste mens", vertelt Coopman over de overleden bokslegende.

Ali noemde Coopman de "Pussycat of Flanders" in plaats van de "Lion of Flanders". "Misschien had hij wel gelijk", lacht Coopman. "Een leeuw klauwt en bijt terug. Dat heb ik niet gedaan."

Achteraf was Ali poeslief voor de Belgische bokser. "Ik mag hem wel, hij lacht altijd. Je kan niet kwaad worden op hem. Ik probeer kwaad te worden op mijn tegenstanders, maar hij is te lief", sprak de Amerikaan.

Enkele jaren later: "Cooperman! Come on!"

Na de kamp uit 1976 heeft Jean-Pierre Coopman Muhammed Ali nog een keer teruggezien. De grootmeester herkende hem in Antwerpen tijdens zijn afscheidstournee.

Coopman: "Hij riep me in de ring: "Cooperman! Come on!" Ik stapte in de ring en Ali gaf me twee kussen, twee kussen die ik hem gegeven had tijdens onze eerste ontmoeting in New York. Mijn haar komt weer omhoog. Ongelooflijk."

De kamp van Coopman tegen Ali uit 1976