• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  VIDEO: Fans van De Graafschap vallen feestende Go Ahead-spelers aan

  Fans raken slaags met spelers.

  Go Ahead Eagles speelt volgend seizoen opnieuw in de Nederlandse eredivisie. Na de return van de finale tegen De Graafschap kwam het tot opstootjes met boze hooligans van de thuisploeg.

  Go Ahead Eagles speelde vanmiddag op het veld van De Graafschap 1-1 gelijk. Na de riante 4-1-overwinning in de heenmatch afgelopen donderdag in Deventer was dat meer dan genoeg om feest te mogen vieren.

  Maar meteen na het laatste fluitsignaal liep het verkeerd. De spelers van Go Ahead werden op het veld aangevallen door fans van de thuisploeg. De supporters kropen vanaf de tribunes over de boarding en raakten slaags met de feestvierende spelers. Er vielen enkele rake klappen.

  "Dit is een grove schande, ongelooflijk wat hier gebeurd is", briest aanvoerder Bart Vriends van Go Ahead Eagles. "Ik kan hier geen greintje respect voor opbrengen. Maar dit mag de pret niet drukken voor ons. We zijn de kleedkamer ingerend en gaan een paar dagen lang feest vieren. Ik wil de hele stad Deventer dronken zien!"

  De Graafschap degradeert

  Voor De Graafschap is het verblijf in de eredivisie in principe na een jaar dus al weer voorbij, al blijft dat voorlopig onzeker door de complexe situatie rond FC Twente. De Licentiecommissie van de Nederlandse bond (KNVB) besloot eerder deze week dat Twente naar de tweede klasse gezet wordt wegens jarenlang wanbeleid, maar de club trekt naar de rechtbank om die beslissing aan te vechten.

  Beelden van de rellen op het veld: