Ga naar de inhoud

Nieuwe klap voor Berings: ook kruisband is geraakt

 zo 22 mei 2016 17:23
Eline Berings zit in zak en as.
Hordeloopster Eline Berings (29) kampt niet alleen met een gescheurde meniscus. Nieuw onderzoek heeft aan het licht gebracht dat ook haar kruisband geraakt is.

Eline Berings blesseerde zich twee weken geleden op training toen ze over een horde sprong en slecht neerkwam. Ze zag het EK atletiek in Amsterdam (6-10 juli) en de Olympische Spelen (5-21 augustus) aan haar neus voorbijgaan.

"Wat begon als iets kleins, iets waarvan iedereen dacht dat het wel mee zou vallen, is uitgedraaid op de zwaarste diagnose", reageert Eline Berings in haar blog.

"Dinsdagochtend ging ik opnieuw langs bij een specialist. Daar kreeg ik een nog veel zwaardere klap: mijn kruisband is los getrokken."

"Je blijft je afvragen of er echt niks is dat je kan doen", verwoordt de hordeloopster haar ongeloof en frustratie dat ze out is voor Rio.

"Wat pillen, een tape en wat oefeningen, kon het dan echt niet meer? Er moest toch IETS zijn dat ik nog kon doen. Mijn lichaam, op dat kleine minuscule dingetje na, is in topvorm en klaar voor grootse prestaties, maar daar zit je dan, aan de grond genageld."