• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Lukaku heeft beslissing genomen over toekomst: "Heb iets met Italiaans voetbal"

  Lukaku maakte bekend dat hij volgend seizoen andere oorden opzoekt.

  Video player inladen ...
  0 / 0
  Rode Duivel Romelu Lukaku trekt de deur achter zich dicht bij Everton. "Of ik in Engeland blijf? Dat zou kunnen", vertelt Lukaku in De Zevende Dag. "Maar ik kijk naar alle competities."

  In de Premier League kraakte Romelu Lukaku de laatste maanden harde noten met Everton, dat het seizoen afsloot met 9 op 33.

  "Ik was de laatste weken erg gefrustreerd", vertelt Lukaku in De Zevende Dag. "We hebben het de laatste tijd laten lopen en daar had ik het echt moeilijk mee. Toen de trainer ontslagen werd, was het helemaal om zeep."

  Tijd dus om volgend seizoen andere oorden op te zoeken voor Lukaku. "Ik heb al een beslissing genomen. Of ik in Engeland blijf spelen? Wie weet..."

  "Ik volg alle competities. Ik kijk vaak naar wedstrijden uit de Spaanse en de Italiaanse competitie. Mensen zouden het misschien niet denken, maar ik heb iets met het Italiaanse voetbal."

  "De trainer speelt een sleutelrol in mijn keuze. Hij moet de hoogste ambities hebben en het maximaal haalbare uit zijn spelers halen. Ik wil prijzen beginnen te pakken met een club."

  "Met de Rode Duivels kan je de wereld veroveren"

  Ook met de Rode Duivels wil Lukaku zijn trofeeënkast vullen. "Bij België speel je voor de eindzege. Met die spelers kun je bij wijze van spreken de wereld veroveren. En dat is net wat ik wil."

  Toen Wilmots de selectie bekendmaakte, gaf hij Lukaku de stempel mee van diepe spits. "Ik kan alles wat de bondscoach vraagt. In mijn hoofd ben ik alvast de spits nummer één."

  Lukaku amuseerde zich op stage in Knokke