• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Kevin Borlée sprint naar tweede plaats in Marokko

  Kevin Borlée is goed aan het outdoorseizoen begonnen.

  Kevin Borlée heeft de tweede plaats uit het vuur gesleept op de 400 meter van de Diamond League-meeting van Rabat. Zijn broer Jonathan liep naar de achtste plaats in Marokko. Philip Milanov werd vierde in het discuswerpen. Op de 3.000 meter steeple bleef Jeroen D'hoedt 20 seconden boven de olympische limiet.

  Enkel Merritt sneller dan Kevin Borlée

  Kevin Borlée moest het in Rabat opnemen tegen LaShawn Merritt. Tegen de sterke Amerikaan was hij niet opgewassen. Die finishte als enige onder de 45 seconden (44"66).

  In de strijd om het zilver moest Kevin Borlée optornen tegen Isaac Makwala. De man uit Botswana ging snel van start, maar in de laatste meters kreeg Kevin Borlée hem toch te pakken. Hij finishte in 45"26, net boven zijn sterke seizoensopener twee weken geleden in Jamaica (45"17).

  Tweelingbroer Jonathan Borlée liep in baan 2 naar de achtste en laatste tijd (46"81).

  D'hoedt nog niet in Rio

  Jeroen D'hoedt moest het op de 3.000 meter steeple opnemen tegen sterke Kenianen. Die gingen verschroeiend van start. D'hoedt belandde snel in de tweede groep.

  Uiteindelijk gaf hij 48 seconden prijs op de toptijd van winnaar Conseslus Kipruto (8'02"77). D'hoedt finishte in 8'50"69, 20 seconden boven zijn persoonlijk record en de limiet voor de Olympische Spelen van Rio.

  Milanov net niet op podium

  Philip Milanov kon zijn kunstje van Doha niet herhalen. In Rabat moest de vicewereldkampioen discuswerpen vrede nemen met de vierde plaats.

  Met 63,74 meter bleef Milanov ruim onder zijn Belgisch record (67,26 meter), dat hem in Doha de tweede plaats had opgeleverd. De eerste plaats was opnieuw voor wereldkampioen Piotr Malachowski. De Pool won in Marokko met 67,45 meter.

  Tarik Moukrime ten slotte werd elfde op de 1.500 meter in 3'38"86.

  Diamond League in Rabat (Mar)