• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Darcis: "Raar om hier zonder Julien Hoferlin te spelen"

  Video player inladen ...
  0 / 0
  Steve Darcis is ondanks alle rampspoed van de voorbije maanden een gelukkig man. De nummer 162 van de ATP-lijst is op de hoofdtabel van Roland Garros geraakt na drie overwinningen in de voorrondes.

  De start van Roland Garros is met het regenweer van vandaag letterlijk en figuurlijk in het water gevallen, maar voor één man is het toernooi alvast geslaagd. Steve Darcis (ATP-162) overleefde de kwalificatierondes en plaatste zich voor de hoofdtabel.

  Dat is een opsteker voor onze 32-jarige landgenoot, die de afgelopen maanden tweemaal onder het mes moest na een polsblessure. "Ik ben erg tevreden dat ik de hoofdtabel gehaald heb", vertelt Darcis in aanloop naar zijn duel met de Turk Marsel Ilhan (ATP-198).

  "De kwalificatierondes zijn altijd wat oorlog. Ik wist dat ik na mijn operaties snel naar mijn beste niveau kon toegroeien, maar dat het zo vlug zou zijn, had ik niet durven te dromen."

  "Spelen op de hoofdtabel van Roland Garros, daar doe je het als tennisser voor. Dit is een mooie beloning voor al het harde werk dat ik geleverd heb en de moeilijke tijd na de dood van Julien Hoferlin. Het is raar om hier zonder hem te zijn."

  Darcis kan nog een mooi vervolg breien aan zijn avontuur. Als hij in de eerste ronde zijn tegenstander Ilhan verslaat, volgt in de tweede ronde een duel met Novak Djokovic, de nummer 1 van de wereld. "Als ik in de eerste ronde verlies, zal ik toch wel teleurgesteld zijn", zegt Darcis. "Ik zal me volledig geven. Ik heb het op Roland Garros erg naar mijn zin en wil hier zo lang mogelijk blijven."