• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Voorselectie Albanië voor eerste EK-deelname bekend

  Kan de Biasi met Albanië verrassen op het EK?

  Gianni de Biasi, de Italiaanse bondscoach van Albanië, heeft in Tirana zijn EK-voorselectie bekendgemaakt. Nantes-verdediger en kapitein Lorik Cana is het speerpunt. Nog vier spelers vallen af.

  Albanië plaatste zich verrassend voor het EK door in groep I van de voorrondes tweede te worden, voor Denemarken. Morgen beginnen 27 spelers aan de voorbereiding op het EK in Bad Waltersdorf in Oostenrijk. 

  "Ik ben niet onder de indruk van mijn selectie, ik ben onder de indruk van de resultaten die ze al gehaald heeft", verklaarde Di Biasi op de persconferentie in de Albanese hoofdstad. "We zullen het beste van onszelf geven en onze kwaliteiten tonen."

  Albanië speelt nog twee voorbereidingsmatchen voor het EK start. Op 29 mei tegen Qatar en op 3 juni tegen Oekraïne. Albanië is op het EK ingedeeld in groep A met Zwitserland, Roemenië en gastland Frankrijk.

  De voorselectie:

  • Doelmannen: Etrit Berisha (Lazio), Alban Hoxha (FK Partizani), Orges Shehi (KF Skenderbeu).
    
  • Verdedigers: Arlind Ajeti (Frosinone), Naser Aliji (FC Bazel), Berat Djimsiti (Atalanta Bergamo), Mergim Mavraj (FC Keulen), Amir Rrahmani (RNK Split), Lorik Cana (FC Nantes), Elseid Hysaj (Napoli), Ansi Agolli (Qarabag), Frédéric Veseli (FC Lugano)
    
  • Middenvelders: Ledian Memushaj (Delfino Pescara), Ergys Kace (PAOK Saloniki), Andi Lila (Janina), Migjen Basha (Como), Odise Roshi (Rijeka), Burim Kukeli (FC Zurich), Ermir Lenjani (FC Nantes), Herolind Shala (FC Slovan Liberec), Taulant Xhaka (FC Bazel), Amir Abrashi (Freiburg).
    
  • Aanvallers: Bekim Balaj (Rijeka), Sokol Cikalleshi (Basaksehirspor), Armando Sadiku (FC Vaduz), Milot Rashica (Vitesse), Shkelzen Gashi (Colorado Rapids)