• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  VIDEO: Ai! Polsstok breekt doormidden

  Video player inladen ...
  0 / 0
  Na haar overwinning op de Diamond League-meeting in Doha (Qat) wilde de Amerikaanse polsstokspringster Sandi Morris nog een keer schitteren op de Golden Spike-meeting in Ostrava (Tsj). Alleen besliste haar stok daar anders over.

  Morris werd in Ostrava bij de kanshebbers op de zege gerekend, maar dat was buiten haar stok gerekend. De Amerikaanse atlete maakte een stevige tuimelperte toen haar polsstok het plotseling begaf. De polsstokspringster hield aan haar val een stevige striem op haar schouder over. Morris werd uiteindelijk nog vijfde met een sprong van 4,40 meter.

  Op Twitter legde Morris uit waarom haar stok zo plotseling brak:

  Met haar tuimelperte voegt Morris haar naam toe aan een speciaal rijtje:

  Ook andere polsstokspringers werden al door hun eigen polsstok uitgeschakeld. De Cubaan Lazaro Borges had zo mogelijk nog meer pech toen hij in 2012 op de Spelen in Londen veel sneller dan verwacht weer op de grond terechtkwam.