• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Vanden Stock: "Het positieve van dit seizoen niet vergeten"

  Vanden Stock roept op om als één man achter de ploeg te staan.

  Via Facebook heeft een groep Anderlecht-supporters opgeroepen om de laatste competitiematch deels te boycotten. Voorzitter Roger Vanden Stock probeert de fans te sussen: "Door op het negatieve te focussen gaan we het probleem niet oplossen. "Tous ensemble" moeten we zondag die tweede plaats behalen."

  Een kleine kern Anderlecht-supporters wil zondag protesteren tegen de slechte mentaliteit van de spelers, die "alleen kijken naar hun bankrekening".

  Via Facebook roepen ze op tot een boycot van de thuismatch tegen Zulte Waregem. De initiatiefnemers willen na de aftrap, die door Luc Nilis gegeven wordt, het stadion verlaten, om een kwartier later hun zitje weer in te nemen. Zo willen ze aantonen dat "voetbal zonder supporters niets is".

  Anderlecht-voorzitter Roger Vanden Stock reageert en spreekt in een Youtube-boodschap alle supporters toe: "Ik heb geen twijfels dat het team alles zal geven, maar zondag moet iedereen achter het team staan om die tweede plaats te behalen. Zo kunnen we volgend seizoen toch nog Champions League spelen."

  "Als we met de steun van iedereen die tweede plaats behalen, kunnen we volgend seizoen nieuwe perspectieven stellen. Uiteraard willen we opnieuw kampioen spelen."

  "We mogen het positieve van dit seizoen ook niet vergeten. We hadden een moeilijke loting in de Europa League, met Tottenham en Monaco."

  "Met fantastische wedstrijden hebben we ons toch gekwalificeerd voor de volgende ronde. Bovendien hebben onze jongeren voor het tweede jaar op rij de halve finale van de Youth League bereikt. Wie kan dat zeggen?"

  "Supporters moeten dichter bij de spelers staan"

  Vanden Stock wil de supporters ook meer betrekken in het clubgebeuren: "In het verleden zijn we niet genoeg in dialoog gegaan met supporters. Dat begint nu op gang te komen. Ik vind ook dat de supporters dichter bij de spelers moeten staan."

  "Door op het negatieve te focussen gaan we het probleem niet oplossen. Ik gebruik de uitspraak "Tous ensemble" niet vaak, maar zondag moeten we wel allemaal samen die tweede plaats behalen."

  Bekijk de boodschap van Anderlecht-voorzitter Roger Vanden Stock: