• home
 • video
 • pas verschenen

  Romelu Lukaku: "In mijn hoofd ben ik de nummer één"

  Marc Wilmots (l) en Romelu Lukaku (r)

  0 / 0
  Na een seizoen boordevol goals voor Everton is Romelu Lukaku helemaal klaar voor het Europees kampioenschap. Ook bondscoach Wilmots ziet Lukaku momenteel als de Belgische aanvalsleider.

  De laatste weken sputterde de motor van Romelu Lukaku wat bij Everton, maar zijn seizoensstatistieken ogen toch meer dan indrukwekkend. Over alle competities heen was hij goed voor 25 goals en zeven assists.

  Lukaku blaakt dan ook van zelfvertrouwen: "In mijn hoofd ben ik toch de nummer één, ja. De trainer moet de beslissingen maken. Hij heeft vier goede spitsen waaruit hij kan kiezen. Wij moeten zien dat we goed in functie van de ploeg kunnen spelen."

  "Ook als we met twee spitsen zouden spelen, moeten we samen kunnen functioneren. De trainer heeft daar nog niet echt over gesproken, maar wel over mijn evolutie de afgelopen jaren. Hij zei dat het positief was."

  "Ik hoop alvast dat ik in de eerste oefenmatch tegen Zwitserland mag starten. Ik doe mijn best op training en ik zal er staan als de trainer mij nodig heeft."

  Bondscoach Marc Wilmots had alvast heuglijk nieuws voor Lukaku: "Op dit moment verdient hij de kans om de nummer één te zijn, maar dat wil niet zeggen dat je altijd speelt. Er is veel concurrentie."