• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Radja Nainggolan moet twee weken voorbereiding missen

  De bondscoach zal het even zonder Radja Nainggolan moeten doen.

  Video player inladen ...
  0 / 0
  Bij de Rode Duivels is Radja Nainggolan geblesseerd uitgevallen. De middenvelder heeft een scheuring in zijn kuit opgelopen en staat twee weken aan de kant. "Normaal gezien is hij twee weken buiten strijd, maar Radja geneest wel heel snel", weet bondscoach Marc Wilmots, die de deur op een kier zet voor Björn Engels.

  Radja Nainggolan sukkelt al een tijdje met zijn kuit. Donderdag moest hij passen voor de training met de nationale ploeg. Een dag later stond de middenvelder van Roma wel (even) op het oefenveld, vanochtend bleef hij binnen voor verzorging.

  "Radja heeft enkele dagen geleden al een echo laten nemen en daar was toen niets op te zien. Nu hebben we ook een MRI-scan laten nemen en daaruit blijkt dat hij een klein scheurtje van 1,4 centimeter heeft", legt bondscoach Marc Wilmots uit.

  "Gelukkig is onze medische staf voorzichtig geweest met hem, Radja kennende zou hij morgen al opnieuw willen trainen."

  Wilmots hoopt dat hij opnieuw speelklaar is tegen de oefeninterland van 5 juni in Brussel tegen Noorwegen. "Normaal gezien is hij twee weken buiten strijd, maar Radja geneest wel heel snel. Hij wil zeker zo snel mogelijk opnieuw spelen, ook al tegen Zwitserland (28 mei), maar we moeten geen domme dingen doen." 

  De Rode Duivels hebben de voorbije dagen een ministage in Knokke-Heist afgewerkt. Morgen reizen ze naar Zwitserland, waar ze hun voorbereiding op het Europees kampioenschap zullen voortzetten.

  "Engels pikt mogelijk in Genk weer aan"

  Voor Club-verdediger Björn Engels (lies) houdt Marc Wilmots de deur op een kier. "Hij heeft van ons een programma gekregen. Mogelijk pikt hij weer aan op stage in Genk", laat de bondscoach weten.

  De Rode Duivels sluiten hun voorbereiding van 29 mei tot en met 6 juni in Genk af. Een dag later reizen ze naar Frankrijk.